Zboží

Bazénové testery

Máte krásné bydlení s velkou zahradou, na které dominuje bazén. Snažíte se ho stále udržovat v nejlepším možném stavu, aby byla voda krásně čistá a průzračná jako hladina v mořské zátoce. Jak ale na správné udržování bazénové vody?

voda

Voda se jednoduše znečistí. Všechno přispívá k tomu, aby byla voda horší a znečištěnější. Jen když si vezmete v létě pot nebo, když chodíte bosí a na šlapkách vám utkví špína, prach a nepatrné kamínky s trávou. Celá vaše pokožka přispívá ke znečištění. Odumírající částečky pokožky, které se odlupují. Proto je čištění bazénu velmi důležitá věc, abychom udrželi bazén stále čistý a v dobrém zdravotním stavu pro vaši pokožku. Čím ale zjistíme jestli je voda v bazénech vhodná nebo nevhodná, a zda ji máme upravit. K tomu nám slouží pH testery. Ideální pH bazénu by se mělo pohybovat v rozmezí sedm celých dva až sedm celých čtyři. Je to ideální pH pro zdravé a hygienické vhodné užívání vašeho bazénu. Když se tato hodnota vychýlí ať už k mínusovým nebo naopak k plusovým hodnotám je něco špatně a voda je znečištěna a žádá si vaši údržbu.

bazén

Máme několik druhů testerů a je jen na vás jaký pro vás bude pohodlnější a jaký si zvolíte. Nejprodávanější jsou proužkové a kapkové. Teď si něco málo k nim řekneme.

  • Proužkové bazénové testery slouží k orientačnímu a rychlému zjištění jak na tom váš bazén je v hlavní koupací sezóně. Proužkových testů je více druhů. Nejčastějšími jsou ukazatele na tvrdost vody. Jsou různě kombinované jako 3v1 nebo 5v1. Tvrdost vody je vyjádřena jako koncentrace uhličitanu vápenatého v miligramech, dále jako koncentrace mědi a koncentrace aktivního kyslíku. Pro bazény se slanou cirkulací vody máme testery pro stanovení koncentrace soli v bazénové vodě.

  • V balení máte několik proužku s pěti testovacími poli. Samotný test se provádí velice jednoduše. Proužek stačí ponořit do testované vody po celé testované ploše a nechá po dobu patnácti sekund působit ve vodorovné poloze. Pak už jen srovnáte zbarvení se škálou na obale. Tím je test kompletní. Nic těžkého.