Co obnáší taková vířivka?


Pořídit si v dnešní době vířivku už není vůbec nic složitého. Stačí, když si člověk na tuto našetří patřičný obnos, a nic mu nebrání v tom, aby si ji jednoduše koupil a následně si mohl dopřávat všechno to, co mu tato může poskytovat.
Ovšem je nasnadě, že vířivka nabízí nejen to dobré, to, co jejím majitelům všichni tuto „vanu“ nevlastnící závidějí. Že jsou tu nejen ona skvělá pozitiva, ale i určité povinnosti. Protože není slunce bez stínu, jak se říká.
I taková vířivka si prostě žádá své. A například .
vířivka na jachtě

Technologie těchto zařízení totiž pochopitelně nejsou zrovna jednoduché a v koupací sezóně dostanou docela zabrat. A je nasnadě, že má-li s těmito panovat plná spokojenost, mají-li tyto mít dostatečnou životnost, je třeba o ně náležitě dbát.
Což obnáší především dokonalou kompletní předsezónní přípravu, sestávající nejen z vyčištění, ale i z revize všech součástí.
Je tak třeba činit především následující:
a) zajistit odborný servis, tedy kontrolu těsnosti všech přírub, technologií a spojů
b) doplnit chemii
c) zkontrolovat pískovou filtraci
d) a eventuálně v ní vyměnit písek
Ovšem je nasnadě, že se této údržby není třeba bát. A to ani v nejmenším. A to proto, že se jí vlastně ani nemusíme sami zaobírat. Že ji můžeme (a měli bychom) přenechat profesionálům, kteří si s ní vědí rady daleko lépe než my amatéři.
terasa s vířivkou

Firemní odborníci mohou člověku provádět veškeré opravy, mohou změřit parametry vody a tyto následně optimalizovat, mohou provádět i pravidelný servis automatických šesticestných ventilů a nastavovat a seřizovat automatické dávkovače, měnit poškozené a opotřebované díly. Tedy dělat vše, co je nezbytné pro to, aby byli uživatelé naprosto spokojeni.
A my laici bychom se do takových významnějších oprav vlastně pouštět ani neměli. Protože poškození masážních nebo cirkulačních motorů, ozonů nebo potrubního sytému zásah odborníků vysloveně vyžaduje, profesionálové mají tu nejmodernější techniku na čištění, diagnostické přípravky na zazimování a podobné vymoženosti a tudíž dokážou to, co by se nám dost možná nemohlo nikdy samotným podařit.
Když se spolehneme na profesionály, máme klid a můžeme si jenom užívat. A ne třeba běhat po obchodech a po socialisticku se ptát, zda náhodou nemají ten či onen náhradní díl a podobně.